Olen jo pidemmän aikaa kaivannut omaa online-reseptikirjaa, joten tällainen blogi saattaisi toimia hyvin omaan käyttööni ja on mukavaa, jos joku muukin saa näistä ideoita tai vaihtelua ruuanlaittoon.
Tänään on Hannanpäivä. Päivänsankari itse tilasi itselleen illallisen ja valmistikin siitä 80%:ia. :D Tämä oli siis helppo veto.
Tilauksessa oli jättikatkarapuja, joten ne hain paisto-ohjeineen ja marinadeineen Herkkunuotasta ( http://www.herkkunuotta.fi ), Turun Kauppahallista.
Qvinoa-halloumi-salaatin päivänsankari valmisti itse, sen ohjeenkin lisännen tänne kunhan saan sen urkittua.
Eli menu vielä kertauksen vuoksi:
- Grillattuja jättikatkarapuja vartaassa Herkkunuotta-marinoituna
- Qvinoa-salaattia ja grillattua halloumia
- Grillattua valkosipulileipää
- Vettä ja/tai valkoviiniä
Grillaamista olen harjoitellut vasta noin 9 vuotta ja nyt grillin päivityksen ( Futur Trio:sta Weber Genesikseen) myötä olen joutunut harjoittelemaan grillin käyttöä. Hyvin palvelleen Futurin tutut kylmät ja kuumat kohdat ovat historiaa ja nyt lämmöt pitääkin säätää polttimista.
Halloumit lämmitän ensin ylähyllyllä ja lopuksi poltan niihin rusketusraidat.
Tarjoiluehdotus, muista annoskoko. Sopiva määrä ravun pyrstöjä näillä lisukkeilla on n. 4 kpl/hlö.
E-manille rapu maistuu, taisi pudotella kolme pyrstöä. Li sai oman vartaansa.
Hyviä olivat ja näillä saa luotua välimerellisen tunnelman helposti. :) Näitä syödään meillä jatkossakin.
Kommentit
Lähetä kommentti