Kesällä pitäisi grillata säästä riippumatta. Tänään oli tervetullut sadepäivä pitkän hellejakson jälkeen, joten grillauksesta luopuminen tälläkertaa oli henkisesti mahdollista. Lounaskin syötiin Helenanpäivän kunniaksi Naantalin Villa Ponsaaressa, joten päivällinen sai olla jotain helppoa mitä kaapeista löytyy: nyhtöpossuburgeri.
- nyhtöpossua 250 - 300 g
-varhaiskaalia n. 200 g
-1 porkkana
-1/2 omenaa
- n. 3/4 dl majoneesia
-1 sipuli
-1 valkosipulin kynsi
-1 laakerinlehti
-sokeria
-omenaviinietikkaa
-punaviinietikkaa
-vettä
-2 kpl Ullan Pakarin sämpylöitä (en muista tarkempaa nimeä, pitää tarkistaa)
-ruokaöljyä
Coleslaw
Leikkasin varhaiskaalin sopivaksi slaissiksi, raastoin sekaan porkkanan ja omenan sekä silputun valkosipulin.
Kiehautin n. desin omenaviinietikkaa, 3 dl vettä ja pari rkl sokeria sekä heitin liemeen laakerinlehden. Tämän liemen pitäisi antaa vähän jäähtyä, mutta nälkäisenä kaadoin sen kuumana vihannesten päälle ja jätin maustumaan ehkä vartiksi, minkä jälkeen valutin liemen pois, täräytin majoneesin sekaan ja heitin salaatin kylmiöön vetäytymään.
Possu
Koska olin jo aiemmin valmistanut nyhtöpossua, nappasin sen pakastimesta uuniin 150 asteeseen kiertoilmaan sulamaan ja kuumenemaan. Päälle Hunt's Original BBQ saucea - ei tarvitse itse säätää aivan kaikkea, jos ei halua, vaikka BBQ-soosi onkin yksinkertainen valmistaa.
Karamellisoitu sipuli
Siivutin sipulin ja kuullotin sen öljyssä, lisäsin n. 1/2 dl punaviinietikkaa ja 1-2 rkl sokeria, lisäsin b. 2 dl vettä ja kiehautin kasaan.
Kokoaminen
Sämpylä(t) halki, 100 - 150 g possua pohjalle, väliin karamellisoitu sipuli ja päälle coleslaw. Tarjoillaan heti. Tämän kanssa maistuu kevyt jenkkityylinen olut. Paketti on todella täyttävä, possua kannattaisi laittaa n. 80 g/burgeri, mikä riittäisi hyvin.
Li ei leivästä piittää ja coleslaw on vain kuvassa värin vuoksi. Possu upposi kuin mätään kukkoon.
Kommentit
Lähetä kommentti