Possubulgogia grillissä

Tämän ohjeen bongasin taannoin muistaakseni hookoon saitilta Tomi Björkin ohjeena. Alunperin bulgogia tarjoillaan naudanlihan kanssa, mutta possulle se sopii myös mainiosti.

Helppo valmistaa ja todella makoisa, yllättävän hyvä jopa. Olen jo aiemmin luopunut kaikkien thairuokien valmistamisesta, koska en vaan osaa. Parhaat thaikut saa Turussa Maneeratista, miksi siis itse vaivautuisi? :D

Mutta asiaan:

Bulgogikastike (4 - 6 hlö)

- 1/2 dl japanilaista soijaa (vähäsuolaista)
- 1/2 dl sokeria
- 1 dl miriniä (itse laitoin 1/2 dl miriniä ja 1/2 dl vettä, koska enempää miriniä ei ollut)
- 5 rkl hienonnettua inkivääriä (itse laitoin 1rkl raastettua, koska enempää ei ollut)
- 3 - 4 murskattua valkosipulin kynttä
- 1 rkl kevätsipulia silputtuna (itse laitoin sipulinvarsia silputtuna)
- 2 rkl seesaminsiemeniä paahdettuna

Possu oli tällä kertaa aivan perus porsaankyljys, jonka voi maustaa suolalla.

Lisukkeeksi basmatiriisiä, 3 dl riisiä, 6 dl vettä ja 1/2 tl suolaa.


Laita riisit kiehumaan ja aloita samalla kyljysten grillaaminen. Possuille kovalla lämmöllä (250 astetta), väri päälle ja loppukypsytys 100 - 150 asteessa, älä grillaa kuivaksi.



Kun riisi on valmista, kiehauta 1) soija, sokeri ja mirini. Lisää 2) inkivääri ja valkosipuli ja kiehauta.


 Ota homma pois tulilta ja lisää 3) kevätsipulit ja seesaminsiemenet.


Nostele riisi ja possu lautaselle, lisää kastike ja nam! Possua olisi saanut olla enemmän, mutta nyt ei tarvinnut murehtia annoskoosta.


Li ja E-man ovat possun ystäviä. Niin ovat ampiaisetkin, joita menimme karkuun huvimajaan. Turhaan.







Kommentit