Ja taas grillataan. Broilerin sisäfileitä teriyakimarinoituina ja bataatti-feta-rucolasalaattia. Nam.
Teriyakimarinadi on aika yksinkertainen:
- 2 tl suolaa
- 1 tl paprikajauhetta
- 4 rkl sweet chili soosia
- 1 tl mustapippuria
- 1 rkl japanilaista soijaa
- 1 dl öljyä
- 1 limen mehu
- 1 rkl fariinisokeria
- 1/4 tl inkiväärijauhetta, tuorettakin voi raastaa tarvittaessa
- 1 rkl hunajaa
Ainekset sekaisin ja sisäfileet sekaan. Paketissa on yleensä 400 - 500 g filettä, jolle tämä määrä marinadia riittää hyvin. Homma kylmiöön tunniksi ni a-vot!
Salaatti on helppo:
- 1 bataatti
- 1 pss rucolaa
- 1 pkt fetaa (eiku salaattijuustoa... Hohhoijaa)
- sitruuna
- oliiviöljyä (virgin? Extra virgin.)
- tuore punainen chili
Kuori ja siivuta bataatti, sivele oliiviöljyllä ja ropsuttele mustapippuria ja sormisuolaa päälle. Grillaa.
Nosta bataatit tarjoiluastialle ja heilauta rucolat peliin mukaan. Murustele feta reiluhkoiksi paloiksi päälle, lisää silputtu chili ja purista sitruunamehua koko sötkön päälle.
Grillaa samalla bataattien kanssa marinoituneet ja vartaisiin pujottamasi broileri. Älä grillaa kuivaksi eli joku roti siinä paistoajassa.
Nostele suoraan grillistä pöytään ja nappaa kylkeen salaattia. Hyvää on. Taas.
Li tykkää broilerista, ei niinkään salaatista. E-man on myös broilerin ystävä.
Ps. Sama marinadi sopii wingseille, mutta vartti riittää maustumiseen niille.
Kommentit
Lähetä kommentti