Tonyn Piikkisika

Noni. Kirjoitin pitkät löpinät, jotka sitten menivät bittiavaruuteen kuin iOS Blogger app päätti kaatua. Tana.

Uudestaan.

Ostin taannoin 750 g porsaan (sian) ulkofileetä noudattaen Sulo Vilénin oppeja eli halvalla sain.

Nyt tuo mokoma alkoi koputella jääkaapin oveen, joten iltapalaidea olikin valmis. Vedin hatusta.

Tonyn Piikkisikaa ja grillattua kesäkurpitsaa parmesanilla.

- 750 g porsaan ulkofileetä
- aurinkokuivattua tomaattia
- 1/2 pkt fetaa (pala)
- tuoretta basilikaa kourallinen
- 1pkt pekonia
- 2 kesäkurpitsaa
- oliiviöljyä
- parmesania lastuiksi vuoltuna
- makeaa balsamico-kastiketta
- coctail-tikkuja


Puukota sikaa siten, että sen sisään muodostuu tasku tai onkalo, jonne sujautat aurinkokuivatut tomaatit ja fetan. Kääri filee pekoniin ja asettele tuore basilika fileen ja pekonin väliin. Tikuttele pekoni kiinni ja sulje myös päädyt, jotta täyte ei räjähdä grillissä ulos.


Leikkaa kesäkurpitsat n. 1 cm vahvuisiksi siivuiksi, pirskottele päälle oliiviöljyä ja sormisuolaa. Tee possulle foliopeti, mutta grillaa ensin 200-250 asteessa ilman petiä n. 10 min, nosta piikkisika foliolle ja jatka grillaamista epäsuoralla lämmöllä n. 150 asteessa, kunnes sisälämpötila on 68 astetta eli 1 - 1 1/2 tuntia. Grillaa samalla kesäkurpitsat. Nosta piikkisika pois grillistä ja anna vetäytyä 10min folion sisällä. 


Leikkaa piikkisiasta n. 1,5 cm siivuja ja tarjoile grillatun kesäkurpitsan kanssa. 


Lautaselle kesäkurpitsaa, purista sen päälle sitruunaa, sipaus makeaa balsamicokastiketta ja päälle vuoltu parmesaani. Nostele päälle piikkisika ja koristele basilikan lehdillä. Nam.


Piikkisika? Kannattaa laskea tikut, joilla suljit päädyt ja kiinnitit pekonin, muuten niitä saa nyppiä syödessä kuin ruotoja kalasta...

Kommentit