Lauantai-illan snäkki (vege)

En tiedä onko tälle setille mitään nimeä, mutta maissisipsukat maistuvat paremmilta kun ne käyttää uunin kautta ja peittelee ne hellästi itse tehdyllä salsalla ja cheddarilla. Tää on vege.


Ainekset (2 hlö):

- 1 pss maissilastuja n. 500 g
- 5 tomaattia
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 sipuli
- 1 punainen tuore chili
- 1 rkl fariinisokeria
- 1/2 tl suolaa
- 1 prk ranskankermaa (tai smetanaa notkistettuna kermaviilillä - unohdin ostaa ranskankerman)
- 100-200 g cheddaria, ei niitä juuston kaltaisia valmisteita vaan oikeeta cheddaria

Salsan valmistus (30 min):

Kuori ja halkaise sipuli, älä kuori valkosipulin kynsiä, halkaise tomaatit ja poista kovat kantapalat ja nosta nämä laakeaan uunivuokaan leivinpaperin päälle. Kannattanee poistaa tomaateista koko sisus ja jopa kaltata eli kuoria tomaatit, jos jaksat.

Paista uunissa n. 225 asteessa n. 20min tai kunnes chili selvästi tummuu pinnaltaan.

Poista valkosipulin kynsistä kuoret, chilistä kanta ja nosta kulhoon murskattavaksi sauvasekoittimella.

Sekoita ainekset sauvasekoittimella siten, että seos mene ihan sileäksi mössöksi, ei ole tarkoitus tehdä ketsuppia. Mausta fariinisokerilla ja suolalla. 

Jos seoksesta tulee liian tönkköä, voit lisätä vettä notkistaaksesti. Todennäköisesti kuitenkin nestettä on liikaa, joten kaada salsa siivilän läpi siten että neste jää talkeen ja voit lisätä nestettä siivilöityyn salsaan, jotta koostiksesta tulee mieleinen.

Anna salsan jäähtyä kylmiössä.


Kaada maissilastut uunipellille ja lusikoi salsaa päälle, leikkaa cheddarista siivuja, nakkaa uuniin 200 asteeseen, kunnes juusto on sulanut.

Natustele herkku ranskankerman ja valmistamasi sslsan kera. Juomaksi sopii SOL, Corona, Cola tai vesi. Ehkä jopa markettikalja.

Kommentit