Itsenäisyyspäivän kylmäsavulohipasta


200 g simpukkapastaa
150 g kylmäsavukirjolohta
1 pieni sipuli
2 dl kuohukermaa
1dl valkoviiniä
2 rkl konjakkia
1 sitruuna
mustapippuria
cayennepippuria
tilliä
öljyä

Keitä pasta ja huuhtele se kylmällä vedellä. Lisää pastaan loraus öljyä.

Hienonna ja kuullota sipuli. Keitä suikaloitu kylmäsavulohi ja kuullotettu sipuli, 1dl kerma ja 1/2 sl valkoviini sekä konjakki n. 9 min. 

Kaada sekaan pasta ja sekoita. Lisää 1/2dl valkoviiniä ja 1dl kermaa ja mausteet. Kuumenna hetki lämpimäksi kevyesti sekoittaen.

Nostele syville lautasille ja leikkaa päälle tilliä ja sitruunasiivu.

Ruokajuomaksi vesi, valkoviini tai cava.

Kommentit