No nyt peliin toivottu nyhtöpossuresepti, niin on helpompi valmistaa nyhtöpossuburgerit.
Nyhtöpossun valmistaminen on helppoa, esimerkiksi:
- 2,5 kg kassleria tai jotain nyhtöpossuksi nimettyä sianlihaa
- 1 pl tummaa Karhu I olutta, muukin tumma olut käy
- 2-3 dl sweet chili sauce
- 1 dl fariinisokeria
- 1dl siirappia
- 2 tl suolaa
- 1 tl chipotle chilijauhetta
Sekoita yo. aineksista possulle kylpy, nosta possu vuokaan tai pataan ja kaada kylpy päälle. Tuikkaa lihalämpömittari possuun ja laita 200 asteiseen uuniin tunniksi, minkä jälkeen voit laskea uunin lämpötilan n. 100 asteeseen. Paistoaika on n. 4 - 5h.
Possun sisälämpötilatavoite on lähellä sataa eli 90 - 100 asteen välillä. Paistamisen aikana voit valella possua kylpynesteellä.
Kun possu on kypsä, se on kevyt repiä kahdella haarukalla suikaleiksi. Kaada nyhdetyn lihan sekaan possun kylpyä ja sekoittele, näin saat possusta mehevää ja se samalla maustuu. Älä kuitenkaan kaada kaikkea sekaan, tarkoituksena ei ole tehdä possukeittoa.
Possua voi maustaa myös yrteillä, itse olen suosinut tällaisia bbq-tyyppisiä makuja. Ja totta puhuen aika randomilla teen tuon possun kylvyn saatavilla olevien ainesten mukaan.
Nyhtöpossua voi myös pakastaa tulevaa käyttöä varten.
Enjoy.
Kommentit
Lähetä kommentti