Nimipäivänäni minua lahjottiin pastakoneella, joten heti seuraavana päivänä piti kokeilla. Ja helppoahan tuorepastan valmistus näemmä on.
Siispä valmistamaan Hannan Herkkutattipastaa.
Pöllin Jamie Oliverin kirjasta pastataikinareseptin, joka menee kutakuinkin näin:
4 dl vehnäjauhoja
4 dl durumvehnäjauhoja
3 kananmunaa
8 keltuaista
Jauhot sekaisin ja muotoile pöydälle jauhokraateri.
Kippaa keltuaiset ja kokonaiset munat kraateriin, riko keltuaiset. Ja sekoita kaikki jauho pikkuhiljaa vaivaten taikinaksi kunnes taikina on tasainen. Hyvä grippitreeni...
Kääri taikina kelmuun ja nakkaa jääkaappiin noin puoleksi tunniksi. Pelaa konsolilla WRC rallia n. 30min.
Ota taikina kelmusta ja kiinnitä pastakone.
Jaa taikina neljään osaan ja mankeloi taikinapalloista 1-2mm levyjä käyttätavasta riippuen.
Houston, we have tagliatelle!
Ja loput henkariin kuivumaan.
Tänään tuorepasta tarjoillaan Hannan Herkkutattipastana:
300 g esipaistettuja herkkutattikuutioita
2 dl ruokakermaa
2 dl kermaa
2 tl timjamia (kuivattua)
2 tl mustapippuria myllystä
1/2 sipuli
2 valkosipulinkynttä
25g Voita
2 tl Suolaa
Paista sipulit voissa, lisää sienet ja keitä tovi. Lisää kermat, timjami ja suola.
Laittaisin vielä lisäksi 1dl valkoviiniä selaan.
Anna kiehua tovi pienellä lämmöllä.
Keitä tuotepastatagliatelle. 2-3min riittää, itse keitin yli... :/
Sekoita pasta ja sienikastike huolellisesti.
Nostele lautasille ja mausta tuoreella persiljalla ja raasta pamesania annoksen päälle.
Ihan ookoo. Tarjoile rapeakuorisen leivän ja rieslingin kera.
Kommentit
Lähetä kommentti