Kasslerin kiilto silmissäni päätin kokeilla kiinalaista possuttelua. Helppo safka, kokeile vaikka.
n. 1200 g kassleria
2 dl hoisin-kastiketta (jos ostat valmista, 1prk)
1 ½ dl hunajaa
5 rkl soijaa
2 rkl omenamehua
1 tl mustapippuria
½ tl kanelia
Lisäksi korianteria, punaista chiliä ja paahdettua sipulia. Itse unohdin ostaa korianterin, mutta tuntui kelpaavan ilmankin.
Leikkaa liha kahteen tai kolmeen osaan, jotta se ehtii kypsyä. Valmista marinadi sekoittamalla kaikki ainekset yhteen. Laita liha ja marinadi pakastepussiin, anna maustua 4 tuntia tai yön yli, voinee olla pidempäänkin.
Paista lihaa 200-asteisessa uunissa ritilällä noin 45 minuutin ajan. Lihan sisälämpö on luokkaa 70 astetta tai vähän yli ja on valmista. Keitä marinadi kokoon miedolla lämmöllä, jotta voit käyttää sen glaseeraukseen.
Kata pöytä.
Leikkaa lihasta siivuja ja glaseeraa marinadista kokoon keitetyllä kastikkeella. Lisää lihan päälle tuoretta korianteria (jos et unohtanut ostaa :) ), chiliä sekä paahdettua sipulia. Nosta uuniin mietoon lämpöön 50 asteeseen, jotta liha pysyy lämpimänä tarjoiltavaksi.
Paistettua Roomansalaattia
4 kpl roomansalaattia
1 pala inkivääriä
2 - 4 rkl öljyä paistamiseen
2 rkl soijaa
1 rkl sokeria
4 rkl vettä
1 kpl punaista chiliä
Huuhtele salaatit kylmällä vedellä ja kuivaa ne, leikkaa kantapalat pois. Lämmitä öljy ja paista salaatti käännellen niitä n. minuutin ajan, lisää kaikki mausteet ja lopuksi vesi sekä chili. Sekoittele hetki ja nostele lautaselle Char Siew -possun kaveriksi.
Kommentit
Lähetä kommentti