Uppomuna ja parsaa hollandaisekastikkeella



Tätä tarjottiin alkuruokana, pääruokana oli  Tonyn piikkisika ja jälkiruokana Hannan raparperimansikkahillokepannacotta.

4 - 5 annosta

4–6 vihreää parsaa/ruokailija
merisuolaa myllystä

1. Poista parsoista puisevaa kantaa, kunnes parsa katkeaa. Kuori kuoriosa pois nupun alapuolelta kantaan päin.

2. Valmista hollandaisekastike.

3. Keitä parsoja n. 4 min, kunnes ne ovat pehmenneet.

4. Mausta parsat suolalla ja valuta talouspaperin päällä. Tarjoa hollandaisekastikkeen ja uppomunan kera.

 Hollandaisekastike

1/2 dl vettä
1 rkl valkoviinietikkaa
4 kananmunankeltuaista
200 g kirkastettua voita
2 rkl sitruunan mehu

suolaa

1. Laita vesihaude kuumenemaan: Täytä kattila vedellä niin, että vesi ei aivan kosketa päälle nostettavan metallikulhon pohjaa. Kuumenna vesi kiehuvaksi.

2. Lisää vesi, etikka ja keltuaiset kulhoon ja nosta se kattilan päälle. Kypsennä seosta vesihauteessa noin 5 minuuttia koko ajan vispilällä sekoittaen, kunnes se paksuuntuu eikä maistu enää raa’alta kananmunalta.

3. Nosta kulho pois vesihauteesta ja lisää sula voi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää sitruunan mehu ja mausta suolalla. Siivilöi kastike ja tarkista maku.

Ja tältä näyttää kun kastike juoksettuu. Roskiin. Ja tulee kiire tehdä uusi.


Uppomunat

1/2 dl väkiviinaetikka

5 dl vettä

5 kananmunaa (1 muna/ruokailija/annos)

Kuumenna vesi kiehuvaksi. Riko muna kuppiin. Pyöräytä reikäkauhalla veteen pyörre ja kippaa kananmuna nopeasti veteen, keitä 3-4 min ja nosta reikäkauhalla pois kattilasta.

Ensimmäisellä kerralla ei välttämättä mene kuin elokuvissa, joten varaa pari treenimunaa. Näitä voisi ilmeisesti keittää myös kelmun sisässä, jotta ovat kauniimpia.




Kommentit