Sulata ja kuumenna tatit kattilassa.
Lisää joukkoon oliiviöljy ja sipulit. Sekoittele hetki.
Kippaa sekaan riisit ja sekoittele pohjaa myöden, kunnes riisi on muuttunut reunoiltaan läpikuultavaksi. Älä kuumenna liikaa, ettei ruskistu.
Lisää kattilaan Elysée, ja kun se on osin haihtunut, aloita kasvisliemen lisääminen enintään kauhallinen kerrallaan.
Hauduta, eli vähennä keittimesi lämpötilaa. Maistele riisin kypsyyttä, riisi on hyvää kun se ei rapsahda hampaissa, mutta tarjoaa vielä vastusta hampaille. Tämä on ehkä vaikein osa. Ylikypsä risotto on helposti joulupuuroa, mitä kukaan ei halua kesän kynnyksellä syödä. Kypsennysaika on n. 15 minuuttia, siksi on tärkeää muistaa myös kokin nesteytys.
Sekoittele risoton joukkoon voi, sitruunankuoriraaste, parmesaaniraaste ja lopuksi kerma. Mausta sienirisotto mustapippurilla myllystä ja lehtipersiljalla. Tarkista maku.
Tarjoile herkkutattirisotto heti.
Lisäkkeenä tarjosin leipää ja juomaksi tietenkin vettä tai Elyséetä.
Ei sisällä maksettua tuotesijoittelua. Tämä Elysée on ollut meillä varmasti yli 10 vuotta ja taisi olla sitä ennen vuosia edellisellä omistajallaan. Mokoma kärsi huonosta mielikuvasta, eikä ole tullut juoduksi. Samalla tuli katkaistua Hannan teini-iän Elysée-muistot. Maistatin Hannalla ja muutaman vuoden takainen huono Elysée trippi nollattiin. :)
Tällä reseptillä kun tekee risoton, niin tulee erittäin hyvää, ellet keitä riisiä yli. Ei ole kyllä vaikeas jos on mahdollisuus tiiviisti seurata ja maistella riisiä. Kannattaa kokeilla, helpompaa kuin telkkarin masterchefit antavat ymmärtää.
Kommentit
Lähetä kommentti