10-14 henkilölle
- 2 pkt (á 1000 g) + 2 pkt (á 700 g) naudanjauhelihaa 17%
- suolaa, mustapippuria
- oliiviöljyä
- 14 hampurilaissämpylää
- 14 siivua vaaleaa cheddarjuustoa
- 7 sydänsalaattia
- oliiviöljyä
- suolaa
- mustapippuria
- sitruunamehua
Jalapeno-chilimajoneesi:
- 3 vihreä jalapeno
- 3 vihreä chili
- 5 dl majoneesia
- 1/2-1 sitruunan mehu
- mustapippuria myllystä
Pikkelöity sipuli:
- 2 punasipuli
- 2 dl sherryviinietikkaa
- 4 rkl sokeria
- 4 rkl oliiviöljyä
Pikkelöidyt kurkut:
- 1 kurkku
- ½ dl väkiviinaetikkaa
- 1 dl sokeria
- 1 ½ dl vettä
- Valmista pikkelöidyt sipulit ja kurkut edellisenä päivänä. Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi veneiksi. Sekoita kaikki ainekset ja anna marinoitua vähintään yön yli. Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi. Kiehauta muut ainekset ja jäähdytä. Kaada liemi kylmänä kurkkujen päälle ja anna marinoitua yön yli.
Mausta jauheliha suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon oliiviöljy ja muotoile neljäksitoista hampurilaispihviksi. Grillaa pihvien paksuudesta riippuen 3-5 minuuttia per puoli. Lisää juustot pihvien päälle paiston loppuvaiheessa. Paahda leivät grillissä.
Leikkaa sydänsalaatit pitkittäin puoliksi. Valele öljyllä ja grillaa noin 2 minuuttia molemmin puolin. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunanmehulla.
Valmista jalapenomajoneesi hampurilaiselle. Halkaise jalapeno ja chili, poista chileistä siemenet. Hienonna chilit pieneksi kuutioksi. Sekoita kaikki ainekset ja anna maustua.
Kokoa hampurilaiset: majoneesi, pihvi, sipuli, kurkku, majoneesi - ja tarjoile grillatun sydänsalaatin kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti